top of page

Over het domein

Bierbeekse TC is gelegen op het domein Wilderhof. Het domein langs de Mollendaalbeek  heeft een zeer lange geschiedenis. De heren van Wilder waren de eigenaars in de 11e eeuw en hun naam zou verbonden blijven aan de locatie.  Doorheen de eeuwen volgden verschillende eigenaars elkaar op en ook de uitbaters van de hoeve die bij het Wilderhof hoorde werd door verschillende families gepacht.

In de 15e eeuw kwam het domein in de handen van de abdij van Villers-la-Ville. In de 16e eeuw werd de abdij getroffen door financiële problemen en zag zich genoodzaakt de gronden te verkopen. Opnieuw wisselden enkele eigenaars elkaar op, tot de Parkabdij overging tot de aankoop van het domein in Bierbeek. Pas in de 18e eeuw zouden de gronden in de handen van particulieren komen en dat is nog steeds het geval.   

In al die eeuwen was er van tennis op het Wilderhof nog lang geen sprake. De gronden werden gebruikt voor landbouw. Daarnaast was er ook een brouwerij en boomgaarden op het domein.

Vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw deden sport en tennis hun intrede op het Wilderhof. Er werden tennisterreinen aangelegd en zelfs een voetbalveld. De tennisclub in Bierbeek werd erg succesvol, tennistalenten van het hele land vonden de weg naar het Wilderhof. Decennialang konden tennisliefhebbers in de zomer en in winter spelen in Bierbeek. In 2015 moest de ballon spijtig genoeg naar beneden. Zo werd de tennisclub na 35 jaar enkel een zomerclub…

Bierbeekse TC vzw is nu te vinden in de schaduw van het kasteel van Wilderhof, omgeven door het groen. Te midden van die lange geschiedenis bouwt de vwz nu aan een even lange en mooie toekomst.

geschiedenis bierbeek wilderhof bierbeekse tc tennisclub bierbeek
bierbeek bierbeekse tc tennis gravel sun zon
bottom of page